In dit artikel neem ik jullie weer mee terug in de tijd, naar een activiteit die wij als: OTMV afdeling Limburg een aantal jaren geleden hebben georganiseerd, en waar wij nog steeds in deze moeilijke corona tijd met veel plezier aan terugdenken.

Nu de beperkingen helaas voor een nog langere tijd zijn ingesteld, zijn wij als bestuur helaas nog niet toegestaan om nieuwe activiteiten en reizen te organiseren. Het organiseren van onze ideeën ligt dan nu ook tijdelijk een beetje stil, en dat vinden we zelf natuurlijk ook jammer. Hierdoor spreken we minder vaak met mede-hobbyisten af, gaan we minder koffie drinken bij elkaar, delen we minder onze kennis en vaardigheden en missen we vooral een middagje samen toeren met elkaar. Doordat door de maatregelen (en de consequenties die hierop volgen voor ons) zal het tractor seizoen er dit jaar ook weer anders uit zien als normaal. Hierdoor leek het ons leuk om gezamenlijk terug te kijken op diverse activiteiten die we in de afgelopen jaren WEL hebben kunnen organiseren voor jullie. In dit kleine nieuwsbericht neem ik jullie dit keer mee naar 2018, want het is alweer 3 jaar geleden dat een grote groep van onze leden zijn afgereisd naar Spelle (DE) om een kijkje te nemen in de Krone fabriek, museum en het bijbehorende restaurant.

Een van de vaak gehoorde reden waarom veel oldtimer liefhebbers lid worden van onze vereniging is door de reizen die wij, normaliter elk jaar organiseren. Doordat het als particuliere liefhebber of verzamelaar moeilijk is om bij grote bedrijven of merken een kijkje binnen te nemen, is het voor onze vereniging soms net wat makkelijker om toegang te krijgen tot deze fabrieken, privé collecties met oldtimers of bedrijven om een bezoek te kunnen regelen. OTMV Limburg was dan ook blij dat we in 2018 dan eindelijk naar de Krone fabriek mochten afreizen om met een groep leden het bedrijf te bezoeken. De moderne fabriek was imponerend door de enorme hallen, machines, gereedschappen en de onderdelen die over het hele terrein verspreid lagen. Na een aantal uren rond te hebben gelopen in het moderne gedeelte en een mooie rondleiding vol feitjes en informatie te hebben gekregen, mochten we plaats nemen in het bijbehorende Krone restaurant, waar ons een mooie maaltijd werd geserveerd.  Na deze voedzame lunch kregen we ook nog een kijkje in de rijke geschiedenis van het merk. Want in het museum werd er in verschillende hallen de geschiedenis verteld die het bedrijf in de afgelopen 100 jaar heeft doorgemaakt, door een expositie van machines, tractoren, samenwerkingen, miniaturen, oude folders / papieren en nog veel meer..

hieronder enkele foto’s van deze mooie reis!