in dit artikel neem ik jullie even mee terug in de tijd, naar een activiteit of excursie die onze OTMV afdeling ooit heeft gemaakt.

het geheugen opfrissen van deze mooie dag, en hopelijk kunnen wij jullie zo alle indrukken die toen zijn opgedaan nogmaals laten beleven!

 

dit keer neem ik jullie mee naar zaterdag 4 november 2017, waar we een mooie en hopelijk gezellige en leerzame dag met onze leden hebben rondgebracht in Luxemburg!

Vroeg in de ochtend vertrok, zoals gewoonlijk, onze bus vanuit Schimmert vol met leden, liefhebbers en familieleden op een geheel verzorgde dag, geregeld door de OTMV Afdeling Limburg. Onze eerste stop van de dag, was voor meeste leden ook meteen het hoogtepunt van de dag: Loonbedrijf J. Reiff in Troisvierges (Luxemborg). Bij ieder van ons, welom bekend door het enorme loonbedrijf en zijn collectie Fendt oldtimers (grootste verzameling van Fendt in de gehele Benelux). Nadat we ieder waren welkom geheette en her en der al wat foto’s werden gemaakt bij de nieuwste Fendt types die voor het bedrijf stonden te pronken, kregen we een uitgebreide rondleiding door het gehele bedrijf. gedurende deze 3 uur durende rondleiding krijgen we een kijkje in de verschillende werkplaatsen, loodsen voor het loonwerk, uitleg over de werking en praktijktechnieken van zijn machines, graanopslag, spuitcabines en natuurlijk ook de oldtimers konden niet ontbreken. Nadat ieder genoeg tijd had gehad om tijdens of na deze rondleiding zijn vragen beantwoord te krijgen door dhr. Reiff zelf, vervolgde wij onze weg naar de volgende locatie van de dag: Camping Fuusekaul, waar wij gezamenlijk een heerlijke lunch kregen aangeboden en konden bijkletsen over wat ieder gezien had diezelfde ochtend. Na ieder zijn maag weer rustig kon bijvullen en de honger tijdelijk was gestild, gingen wij met onze bus richting onze laatste activiteit van de middag bezoeken voordat we gezamenlijk terugreisde naar onze vertrekpunt. Het Agro-Museum (gelegen in Heiderscheid) stond op het programma. Onze metgezel, Nico Roeder, stelt een breed assortiment van landbouwmachines en werktuigen tentoon. In zijn prive collectie en museum worden enkel Europese en buitenlandse tractoren tentoongesteld op historische volgorde! tijdens een kleine intro en welkoms drankje van Nico, krijgen wij uitleg over de voertuigen en werktuigen die zich verspreid door het musea op volgorde van bouwjaar worden getoond. Na een rondleiding met informatie, veel leuke en grappige anekdotes en verschillende weetjes over de tractoren, kregen wij nog wat tijd om op eigen houtje rond te lopen en eventueel vragen stellen. Na deze mooie afsluiting van de dag, vertrokken we gezamelijk op onze terugreis richting Schimmert.

hieronder nog een kleine foto impressie van deze dag:

J.REIFF

 

Agro-Museum